Ofte foregår fantasy i senmiddelalderlige omgivelser, men handlingen i denne roman finder sted i seks tusind år gamle omgivelser, og bortset fra lidt troldom og god kontakt til ånderne, er både personer og scenen sat med en sandsynlig realisme.

Toraks ven bliver dræbt, og Torak sværger at hævne ham, selvom det betyder, at han må forfølge den formodede morder, egetroldmanden Thiazzi – også benævnt sjælespiser – ind i de dybe skove. Torak får hjælp af pigen Renn, fosterfaren Finn-Kedin og af Ulv. Det bliver en farefuld færd, Finn-Kedin såres undervejs, og de må fortsætte et stykke vej uden ham forfulgt at blandt andet lydløse jægere med gode anlæg for at spore bytte, og uden hæmninger når det gælder om at skræmme nogen væk. Efter at være sluppet fri fra jægerne og skilt ad møder de Thiazzi, et møde der bliver skæbnesvangert for dem alle. Thiazzi er ikke blot morder, han kan lide at slå ihjel, og kampen bliver ulige. For mindst eet af ekspeditionsmedlemmerne er der dog en meget lykkelig slutning.

Forfatteren har det store overblik og følger skiftevis Toraks og Renns tanker, mens Ulv har sine egne kapitler med ulve-tankegang, her en simplificeret udgave af menneskelig tankegang. Torak har evnen til at at tale med Ulv, og Renn kender noget til troldom, men de fleste udfordringer må de klare uden magisk hjælp.

Det er en dramatisk fortælling med jævnlige og uhyggelige spændingsbølger om det godes kamp mod det onde.

Lig tidens forkærlighed for serier er der i alt seks bøger i beretningen, den sidste udkommer til næste sommer. Bøgerne kan læses af børn fra ca. 11 år.

Toraks løfte – Urtidskrøniken 5
Forfatter: Michelle Paver

Oversat af Søren H. Madsen
252 sider
Forlag: Carlsen

Birte Strandby