‘Tigerægget’ er andet bind i fantasy/eventyrserien om den 11-årlige Miles Onsdag og hans 400 år gamle ‘lillesøster’, Bitte, en sangengel som har mistet sine vinger, da hun skulle redde Miles. Den eventyrlige serie foregår i et magisk cirkusmiljø. Miles er en forældreløs dreng, der har arvet magiske evner fra sine forældre – og så har han en lille levende teddybjørn og er ven med en meget stor talende tiger.

I første bind slap han fra det fængselslignende børnehjem, hvor han boede under det onde og forbryderiske ægtepar Gniepinds regime og efterfølgende måtte ud i en dramatisk og livsfarlig kamp med den begærlige og ondskabsfulde cirkusdirektør og magiker, Den Store Cortado, en kamp der nær havde kostet Miles livet.

Miles og Bitte får overtalt de nye cirkusdirektører, dværgene Bolsillo-brødrene, til at give dem job i sommersæsonen som knivkasterassistent & -mål/elefantpasser og linedanser. Spåmanden i cirkusset, den mystiske og hemmelighedsfulde dr. Dau-Dau, fortæller Miles, at hans far stadig lever. For at finde faren, skal Miles først finde det såkaldte tigeræg, der giver sin ejer uanede magiske kræfter. Det bliver en yderst farlig eftersøgning. Mange andre end dr. Dau-Dau er ude efter ægget, bl.a. det underjordiske folk, Styrvolterne, og ikke mindst den morderiske magiker, Cortado, som undslipper fra det sindssygehospital, hvor han er blevet spærret inde.

Undervejs gennem de finurlige eventyr er der både ægte magi og charlatansvindel, og Miles begynder at få øjnene op for sine egne magiske talenter. Men igen må han kæmpe for sit unge liv, og uden assistance fra sine få trofaste venner, var det aldrig gået godt. Selvom det naturligvis lykkes at overvinde de onde, er der stadig mange ubesvarede spørgsmål tilbage. Hvordan Miles lærer at beherske sine magiske evner, så han kan redde sin far fra fortabelsens mørke, må vi må vente med at finde ud af til tredje bind.

Det er en underholdende og morsom fortælling passende til aldersklassen 9 – 14. Der er masser af spænding og fare, men det er meget mere et lidt uhyggeligt eventyr end det er blodig action. Bogen er fin til både drenge og piger.

Tigerægget

Forfatter: Jon Berkeley

Oversættelse: Erik Egholm

416 sider

Forlag: Gyldendal

Udg.: 12.03.2009

Jan Vandall/bogvægten.dk