Julie er læserens første bekendtskab. Hun er influencer, og på krimiens første side vågner hun op på en massagebriks. Hun har ondt, og hun kan ikke flytte sig. Hun er bundet fast med strips. Endelig kommer der en og befrier hende. Eller det gør han så ikke, han gør klar til at se hende lide.

Esther er nyansat i politiet, og nu leder politiet efter Julie. Hun har været væk i en uge, hendes mobil er slukket, og der er ikke dukket nye billeder eller videoer op på hendes profil på de sociale medier. 

Synsvinklen følger Julie, to andre influencere, flere mistænkte og en morder. Og Esther og hendes kolleger der først leder efter en ung pige og siden efter en morder, da et slemt maltrakteret lig dukker op.

Politiet finder først frem til Jimmy der har en lille samling af Julies hårelastikker. Der er flere ting der gør ham til en mistænkt. Politiet stiller talstærkt op og ransager hans hjem. De optræder, som om han allerede var dømt og efterlader ham forvirret og ydmyget, men uden beviser for, at han skulle have myrdet nogen.

Derpå dukker det næste lig op. Esther og co. nærmer sig en opklaring, men så forsvinder en anden influencer. Når politiet at finde hende, inden det er for sent?

Der er ingen berøringsangst i denne krimi, og ingen vigen udenom klamme detaljer. Her er en morder der matcher Stieg Larssons i ‘Mænd der hader kvinder’, hvad angår sadisme og psykopatiske tilbøjeligheder. 

Tempo og plot fungerer fint, men rækken af potentielle mordere, de mange synsvinkler, og de hurtige skift kan virke forvirrende. Slutningen er vanskelig at kapere, og er der virkeligt så mange afvigere i samfundet?

Influencerens død

Søren Marquardt Frederiksen

274 sider

Sydhav Forlag

Udgivet: 25.04.2024

Birte Strandby