Børne-ungdomsbog om Sille der går i 6. klasse 

Ved læserens første møde med Sille, er Sille lidt af en succesfortælling. Hun har skrevet en sang, og videoen hvor hun og veninden synger den, har fået rigtigt mange likes, over 700. Ydermere er hun overraskende selvsikker for alderen og vant til at styre. Til gengæld kan hun ikke styre sit familieliv. Hun og moren bor i en grafittiramt opgang, og hendes mor er alkoholiseret. Ikke led og ubehagelig, men ofte fuld og med fokus på fjernsynet, og Sille har mere eller mindre ansvaret for sig selv.

I klassen er der kommet en ny pige, Balala. Hun og hendes familie er flygtet fra Iran. Deres historie berører klassen dybt. Balala og hendes familie flytter ind oven over Sille og hendes mor.

Klassen skal levere egen sang og musik til byfesten, og Sille går i krig med opgaven, først med hjælp fra den helt vidunderlige Tarik der kan spille på flere instrumenter, men da Sille aner, at Tarik og Balala er mere end blot gode venner, trækker hun sig. Der er murren i krogene og åbenlys mobning, men slutningen er ikke dårlig.

Balalas fest er til trods for karakterernes indbyrdes rivalisering relativt stilfærdig. Sille er ikke meget sympatisk som hovedperson, fordi hun aldrig holder sig tilbage med verbalt at lange ud efter sine klassekammerater uden smålig hensyn til, om de har en chance for at forsvare sig. Hun er naturligvis selv presset og jævnligt lidt misundelig på sine bedrestillede klassekammerater, og heldigvis kan samme klassekammerater og oplyse hende om, hvornår hun går for vidt. Generelt fremstilles et teenageunivers, der ikke er særligt misundelsesværdigt. Sille er lidt forsømt, men heldigvis har hun talenter og er i stand til at udfordre sig selv.

Balalas fest

Anne Zenon

129 sider

Brændpunkt

Udgivet: April 2024

Birte Strandby