På Martins skole er der stadigt et væld af overvågningskameraer. Martin synes endda, at han kan se et grønt øje stirre i et af dem, da han pludseligt falder og slår sig. Han er sikker på, at det skyldes noget magi, og det bliver ikke mindre mystisk, da også Marie og nogle andre børn kommer til skade.

Martin og vennerne, Marie, Bosse og Hjalte, beslutter sig for at gøre en indsats for at forhindre den mystiske magi i at skade dem yderligere. Skal nu ødelægge overvågningskameraerne, skal de ødelægge det kraftfelt der tydeligvis fastholder magien på skolen, eller skal de lave en underskriftsindsamling mod overvågning?

Det varer lidt, inden de finder ud af, hvad de er oppe imod, og umiddelbart kan de ikke se, hvordan de skulle kunne bekæmpe den kraft. Hjalte er god til fysik og kan et par tricks. De virker ikke hver gang, men Martin og vennerne klør på.

Martins frygtløshed skyldes også hans baggrund: hans far drikker og en af hans fars ubehagelige venner er flyttet ind i hjemmet. Martin kan ikke rigtigt gøre noget, og han føler en stærk trang til at forsvare sin lillebror, så som andre børn fanget mellem virkelighed og den magiske verden er han slemt i klemme. Hvordan redder han sin lillebror fra både en mystisk, voldsom kraft og fra den noget mere jordnære, men absolut skræmmende trussel i eget hjem?

Det bliver en alvorlig kamp, men også rigeligt lang. Ellers er der gedigen spænding gennem hele romanen, og blandingen af magi og socialrealisme fungerer fint.

Martin er en sympatisk hovedperson, splittet som han er mellem trangen til at beskytte sin lillebror og få smidt farens ven ud af lejligheden. Ind i mellem truer desperationen, og så er det godt, at man har venner.

Den første bog i rækken er: Skyggelinsen – manden fra Sombra

Skyggelinsen – bind 2

Kampen om kraftfeltet

Jakob Drud

198 sider

Brændpunkt

Udgivet: 19.04.2024

Birte Strandby