Hvis man nu har gået og savnet en god gammeldags kærlighedshistorie tilsat nogle hemmeligheder om heltindens oprindelse, så vil man nyde Skyggesøsteren. Den har alle de elementer, man også kan finde i eksempelvis Victoria Holts romaner.

Star, vores hovedperson, har netop mistet sin adoptivfar. I lighed med sine fem ligeledes adopterede søstre har hun efter hans død fået nogle spor der skal hjælpe hende til at finde sin biologiske familie. Der er flere interessante ting her, blandt andet er de seks søstre opkaldt efter stjernetegnet Pleiaderne (der har syv stjerner), og pigerne har ingen mor men en elsket husholderske har boet i hjemmet i Schweiz sammen med familien. De seks søstre forsvinder til hvert sit verdenshjørne i jagten på oprindelsen. Star flytter sammen med sin livlige søster CeCe, men prøver forsigtigt at få lidt luft og frihed i det tætte søsterskab.

Sporet til den biologiske familie fører Star til en antikvarboghandel der ejes af to brødre. Her finder hun Floras dagbog. Flora er muligvis en fjern slægtning, men det tager tid at finde frem til forbindelsen.

Romanen inddeles herefter i to afdelinger, dels Stars liv i 2007 og dels Floras dagbøger der begynder i 1910, to sideløbende romantiske, spændende historier. Flora er datter i en fin men ikke særlig rig familie, og man føler sig hensat til 1810 – der omtrent er det tidspunkt hvor Austens Stolthed og fordom finder sted. Hierarki, normer og forventninger til unge kvinders opførsel synes uforandret fra 1810 til 1910.

Flora og hendes søster forelsker sig i den samme mand, og skønt kærligheden er gengældt, overlader Flora manden til sin søster. Senere opdager hun sandheden om sin herkomst – ligesom Star 100 år senere.

Romantisk, lidt gådefuld og let læst trods sine næsten 600 sider.

Lucinda Riley

Skyggesøsteren

Oversat af Ulla Lauridsen

576 sider

Cicero

Udgivet: 21.09.2017

Birte Strandby