Bind to og tre af Cecilie Ekens prisnominerede science fiction trilogi om Saga fra Hvidøy.

Tillid

Saga og hendes mormor rejser til fyrst Almaz’ planet for at overbringe dommen fra Den Øverste Cirkel: At han øjeblikkeligt skal trække sig fra Hvidøy.

Men fyrst Almaz har planer der ikke tager hensyn til Den Øverste Cirkels beslutninger og domme, og mødet ender helt anderledes, end Saga havde forventet, og hun bliver pludseligt flygtning på fyrst Almaz’ planet, Kamenia,

Hun er dog ikke helt hjælpeløs, og på trods af fyrst Almaz’ diktatur er der flere der gerne vil hjælpe Saga. Saga benytter selv alle midler for at komme tilbage til sit rumskib, og hun er hurtig til at fange indretningen af denne anderledes planet, men fyrst Almaz er en stærk fjende. Han har planer om at overtage verdensherredømmet og er ikke klar til at lade Saga blande sig.

I fyrst Almaz’ hjørne af universet er der patriarkat. Her fødes kun drenge, kvinder har underordnede funktioner. Det sjove – og sære – er at der bortset fra fyrst Almaz’ nye planer ikke findes antydning af krig. De slås simpelthen ikke på planeten. Det er mildest talt i modstrid med vores samfunds erfaring for, at flere kvinder skaber mere demokrati. Indbyggerne på Kamenia har andre strukturer og ritualer end dem vi kender. For eksempel sender man folk til forbrænding, hvis de ikke er perfekte. Det betyder, at de der kommer til skade og dermed bliver mindre funktionsdygtige får en giftsprøjte og sendes til afbrænding. At der så står en modstandsgruppe i den anden ende af ‘båndet’ og redder dem der stadigt er liv i, giver fortællingen et særligt twist og en tiltrængt hånd til Saga.

Tillid

Karanagalaksen, log II

288 sider

Udgivet: 2018

 

Forbund

I modsætning til bind II er der i bind III adskillige fortællere, Saga, Illarion, en kammerpige og en legekammerat til fyrstens søn, og det giver læseren en mulighed for at følge med i alle begivenhederne i universet, men det gør også læsningen noget fragmentarisk.

Saga og hendes rejsekammerater er på vej mod planeten Aohm for at advare Den Øverste Cirkel om fyrst Almaz’ planer om at overtage verdensherredømmet. Illarion og hans bror befinder sig til gengæld på Hvidøy, hvor de følger deres fars, fyrst Almaz’, kampe for magten. Det ender blodigt, men  med håb for en ny fremtid.

Her er fin spænding, sympatiske hovedpersoner og et særdeles interessant univers udarbejdet med mange detaljer. Det er god læsning omend noget blodig på sine steder.

Forbund

Karanagalaksen, log III

437 sider

Udgivet: 2019

Cecilie Eken

Målgruppe: 13+

Høst & Søn

Birte Strandby