Billedbog med mange kvaliteter

Sebastians bedstefar er syg og mæt af dage. Fra sin sygeseng fortæller han Sebastian, at det eneste han fortryder han ikke nåede i sit liv, var at bestige Mount Everest. Sebastian beslutter sig for, at han selv vil bestige det bjerg, og gøre sin bedstefar stolt. Selvom han blot er en lille skildpadde med korte ben. Og selvom han har højdeskræk. Og er mørkeræd. Bedstefar sagde, at man kan hvad man vil. Sebastian pakker sin rygsæk, siger farvel til sin mor og far og tager så af sted.

På vejen møder han mange andre dyr. Nogle af dem hjælper ham, andre griner af ham, når han fortæller dem, at han er på vej til Mount Everests top. Alle fortæller de ham, at det er en umulig opgave han har stillet sig selv. For en skildpadde kan ikke bestige verdens højeste bjerg. Turen byder på mange strabadser, og Sebastian er lige ved at give op. Men han tvinger sig selv til at fortsætte. Et skridt ad gangen.

Hvad skal en skildpadde på Mount Everest? Og hvad er meningen med at sætte alt ind på at bestige det bjerg?

Den rørende historie er sammen med de fantastiske, udtryksfulde billeder både helstøbt og velfortalt. Billederne og teksten er af og til skræmmende, og døden nævnes mere end en gang. Så det er en god ide at læse bogen sammen med en voksen. Og det er en af de bøger man som voksen vil have fornøjelse af at læse op fra. Fra fem år og op.

Skildpadden der ville bestige Mount Everest

Line Leonhardt og Thomas Hjorthaab

Forlaget Calibat

Udgivet 18.september 2018

Maibritt Lindblad