Der findes bøger, man ikke anede, man havde brug for. Men hvis man er bare lidt til søde sager, er det her bogen man kan bruge, når man planlægger sin cykelferie rundt i landet. Man kan også planlægge vandreture i København, Århus og Odense, hvor de søde steder ligger tæt, men det er nok praktisk at lægge netop den ferie, så der er en god del motion med i pakken. Det er nemlig en fristelsernes tur, man kommer ud på.

Bogen indeholder information om de kendte og de mindre kendte, La Glace, Summerbird Organic i Assens og Vesterport Bageri i Faaborg, og det handler om såvel chokolade som bolcher, juice, kager og is.

Der en sides tekst om forhistorien og virksomhedens udvikling, produkterne, eventuelle anekdoter, og så er der en side med et billede af fristelserne og virksomhedens adresse. Bagerst er der landkort, så man kan lokalisere de steder, der bedst kan honorere trangen til de søde sager.

Ikke nok med at man kan få et indgående kendskab til dansk geografi og det brede udvalg af lækkerier. Der er også mulighed for at udvikle ordforrådet med for eksempel smølfeis, Thy Kukies, chufamix eller freakshake, det kan være en jordbær-banan-shake med en isvaffel som hat. 

Teksten er let og humoristisk: Man ved, at det har været en god dag på kontoret, når man kommer hjem med brunsvigersovs på knæene.

Det er indledningen til siden om Vesterport Bageri der er ‘Danmarks bedste bageri 2020’ og producent af Fyns bedste brunsviger. Bageriet er mere end 200 år gammel, og de har også andet bagværk på repertoiret – og et cafeteria ved siden af butikken, hvor man kan indtage lækkerierne. Skal man derimod have landets bedste lakridskonfekt, skal man til Ærøskøbing til Hattesens Konfektfabrik, og skal man have marmelader kan man besøge Tinas Køkken i Vejle.

En over al måde appetitlig og informativ guide til en sødere verden.

111 søder steder som du skal se

Britt Nørbak

240 sider

Frydenlund

Udgivet: 16.05.2024

Birte Strandby