I en landsby i det nordlige Sri Lanka bor Pathanjali. Hendes mor er død efter en tragisk kærlighedshistorie og mobning fra landsbyens andre unge kvinder, og Pathanjali har kun sin bedstefar. En dag bliver bedstefaren bidt af en slange og dør. Efter en passende jordefærd diskuterer familien og landsbyens mænd, hvad der skal ske med Pathanjali. Hun er 16 år og klar til at blive bortgiftet – hendes bedstefar har lovet sit hus og en traktor som medgift. Modvilligt tilbyder hendes familie fra den nærmeste by, at hun kan bo hos dem, men Pathanjali vil hverken forlade hytten, landsbyen eller Kathiraman, som hun ar leget med som barn.

På grund af Pathanjalis tragiske familieforhold er Kathiraman modstander af de unges ægteskab, og så går det jo, som det bør gå: de to unge stikker af sammen og finder et andet sted at leve. Det er ren idyl, men så dukker Suntharam op. Han er dybt betaget af Pathanjalis store skønhed, og for det unge par, der er opvokset i junglen, er han eksotisk med sit storbytøj og sin interessante måde at tale på.

Nilakili er en fortælling om kærlighed, men det er også fortællingen om hvordan nye sæder og skikke sniger sig ind på det lille landsbysamfund. Kathiramans far drømmer om at købe en traktor, og Suntharam vil gerne på lærerseminariet, mens Pathanjali er analfabet ved historiens begyndelse.

Alle bogens personer har meget lange navne, og det samme gælder de geografiske områder, så generelt er den lette og søde fortælling lidt tung at læse, indtil man vænner sig til egenavnene.

Annamalai Balamanoharan

Nilakili

– Jordpapegøjen

137 sider

Skriveforlaget

Udgivet: 2018

Birte Strandby