Det eneste man med sikkerhed kan sige om Bent Hallers historier er, at de altid er anderledes. Det gælder også denne lille børnebog, hvor scenen er sat i zoologisk have i Aalborg. Her viser det sig, at zoo fungerer efter helt andre principper end man lige går og regner med. Vi ved alle, hvordan dyr kan opføre sig i en zoo, men her røbes også, hvordan de opfører sig, når publikum er gået hjem. Løven læser for eksempel børnebøger, isbjørnen har kameluldstøfler og kan ikke rigtigt lide at hoppe i det kolde vand, girafferne er pyntesyge. De har alle deres særheder. Det er ok med dyrepasserne, så længe de opfører sig dyreagtigt, når der er gæster.

Ooz er en ung chimpanse, nylig ankommet til zoo. Han længes tilbage til Afrika og tager en springtur. Men zoo er alligevel et bedre sted, og det er han ikke den eneste, der opdager. Drengen Remus flytter med Oozs hjælp ind hos chimpanserne. Han må bruge meget tid på at hænge i armene, så de kan blive længere, og han får kun en kort lys pels, men publikum elsker ham, og han bliver havens største attraktion.

På et senere tidspunkt flytter to vilde katte ind til tigeren, en gruppe rådyr forsøger at trænge ind i haven, da jagtsæsonen går ind, og til sidst rykker en oprindelig familie, mor, far og to børn ind i zoo. Drengen Remus begynder modsat at få udlængsel, og det gør Ooz også.

Det er sjov og ballade og lidt om at længes efter at være på den anden side af hegnet.

Hegnet

Historien om Albino & Ooz

Bent Haller

Illustreret af Rasmus Meisler

156 sider

Høst & Søn

Udgivet: 08.09.2017

Birte Strandby