Børnebog for de otte – tiårige om spøgelser og farlige kriminelle.

Allerede i andet kapitel spoleres freden i den lille by, en tyv render med kassen i den lokale kiosk, og når undervejs at mase en softice op i hovedet på et potentielt vidne – hvordan man så end bærer sig ad med at røve en kiosk med en softice i hånden.

De tre søskende, Tobbe, Martin og Tina besøger det lokale spøgelsesslot, og der er altså noget mærkeligt ved det, selvom den første overraskelse leveres af den superdygtige privatdetektiv Loffe Listing fra Stockholm, der er gift med deres faster.

Den næste uhyggelig hændelse, er på karnevalsdagen da en juvelerforretning bliver bestjålet af en robot. Senere viser det sig, at robotten såvel som den professor der opfandt den, er kidnappet af en frygtelig forbryder, Edderkoppen, der har meget andet på samvittigheden – blandt andet har han stjålet en Rolls-Royce i en indbrudssikret garage, mens ejeren vendte sig bort for at nyse.

Men med en god detektivs snedighed, børnenes observationsevne og en robots styrke opklares de komplicerede forbrydelser alligevel, og alt ender i harmoni.

Handlings- og spændingsmættet børnebog. Til tider er der lidt for mange overdrivelser og beredvillige overforklaringer. Til gengæld er der også mange humoristiske sprogbilleder …så koncentreret som kun privatdetektiver og prærieindianere kan lytte… , stille som en tiger med fuldskæg(?) såvel som humoristiske indslag såsom beskrivelsen af det ældre par, tidligere bjergbestigere, der bor på øverste etage i et højhus. De vil helst benytte sig af rappelling, når de skal ned på gaden, men naboerne klager, hvis de altså ikke besvimer.

Dan Larsson

Oversat af Jens Eichler Lorenzen

135 sider

mellemgaard

Udgivet: 30.04.2012