Kannibalen
Ingunn Aamodt, 106 sider

Her er gys og uhygge for store børn. Bøgerne er bind tre og fire af den grumme, norske uhygge-serie ‘Marv og Ben’.
I ‘Kannibalen’ flytter Nina og Bo ind i en ny lejlighed med deres mor. Men det er ikke den rene idyl i ejendommen. I en container har man fundet resterne af en mand, og rygterne går på, at det er resterne af en morderisk kannibals måltid. For det ikke skal være løgn bor der nogle meget mystiske og underlige mennesker i de tre andre lejligheder på børnenes etage.

Så forsvinder den uhyggelige nabo, som er slagter. Børnene får mistanke om, at kannibalen lurer i deres umiddelbare nærhed – og alle ved jo, at børnekød er det mest saftige og velsmagende..!

Da børnene skal være alene hjemme, skal damen i nabolejligheden passe dem. Den kvinde børnene har set begrave mystiske ting midt om natten!

Historien er holdt i et enkelt sprog, som ikke er svært at læse. Der er gys og gru hele vejen igennem og slutningen kan nok få en og anden til at sove med lyset tændt.

Manden fra Graven
Jon Ewo, 104 sider

‘Manden fra graven’ er en mere psykologisk thriller om Caroline, hendes tvillingebror Peter og deres to venner på et farligt eventyr i det norske højland.
Rimhorn er en legendarisk hjort. Hvis man er så heldig at se den, betyder det stor lykke – hvis man da har fredelige hensigter med at gå i skoven, for Rimhorn er skovens vogter og beskytter. Desuden fortæller historien, at hvis det lykkes for en jæger at dræbe Rimhorn, bliver han den største blandt jægere, men skoven vil så være truet på sin eksistens.

Børnene vil opleve noget spændende og aftaler at snige sig op til højlandet uden forældrenes tilladelse for at finde Rimhorn – og det skulle de selvfølgelig aldrig have gjort.

Det viser sig nemlig at skoven har mere end en beskytter. En halvrådden, zombieagtig eksistens skraber sig vej op af sin gravs sorte muld. Stinkende af råddenskab, med kødet hængende i laser og knoglerne stikkende sniger det forfærdelige gespenst sig efter børnene.

Trods Carolines uhyggelige forudanelser fortsætter hun alligevel turen med de andre. Det udvikler sig til et dødens kapløb, og vi får et dramatisk klimaks med børn, zombie, hjort og en større politipatrulje.

Spændende underholdning for større børn.

Marv og ben 3 & 4
Forlag: Borgen

Jan Vandall/bogvægten.dk