Næsten tolvårige Naomi følger efter sin far ud i skoven midt om natten, fordi hun tror, at han måske har gemt hendes fødselsdagsgave – som forhåbentligt er en cykel – og måske skal han samle den inden fødselsdagen. Hendes far har faktisk gemt noget ude i skoven, men det er ikke en cykel. Og fra at være et forventningsfuldt fødselsdagsbarn forvandles Naomi til barn af en morder. Hun og broren flytter med deres mor ind hos deres onkel og hans ven, men pressen opdager hvem de er, og det gør tilværelsen vanskelig. Ydermere er Naomis mor trods farens frygtelige gerninger stadigt afhængigt af ham, og det er ikke slut med katastrofer i barndommen.

I den næste del af romanen er Naomi i begyndelsen af trediverne. Hun køber et stort gammelt hus, som hun begynder at restaurere med hjælp fra lokale håndværkere. Hun falder hurtigt til i den lille by, får gode venner – og forelsker sig i et præmiehug af en mand, selvom hun er fast besluttet på ikke at indlede et seriøst forhold til ham. Og så ved vi jo nok, hvordan det ender. Det går godt med romantikken, men så begynder fortiden at snige sig ind på hende, og den er ikke blevet kønnere.

Hvis man søger litterær finesse, udsøgt sprogbehandling og udfordrende tekst, så er ‘Besat’ ikke stedet at lede. Til gengæld hører plot og problemstilling til i den bedre ende, og så tilgiver man nok et par sproglige uregelmæssigheder og hovedpersoner med heftige tilbøjeligheder til uklædelig sentimentalitet. ‘Besat’ er en ok thriller og en middelmådig kærlighedsroman.

Besat

Nora Roberts

Oversat af Merete Rostrup Fleischer

508 sider

Flamingo

Udgivet: 2017

Birte Strandby