I strømmen af hårdt ramte teenagere – og teenagere er altid hårdt ramt – er Elise særligt udfordret Hun er kategoriseret som psykisk sårbar ung, og hendes egen mor er indlagt på en psykiatrisk afdeling. Elise er efter længere tids ophold på Snebærskrænten blevet klar til at flytte hjem til sin far og hans kæreste.

En er de vigtige ting i Elises liv er bandet Pale Blue Horizons og hun styrer en dansk fangruppe på Facebook. Det bringer hende i kontakt med jævnaldrende entusiaster, og de beslutter sig for at mødes. For Elise indebærer mødet en ny veninde, der er sårbar på en hel anden måde, og en begyndende forelskelse.

Elise er en ung i udvikling. Der er nogle bump på vejen, og hendes mors situation påvirker hende. Hun slås også med vægten og en venlig beundrer der køber Rittersport til hende. På den positive side er der udsigt til en koncert med Pale Blue Horizons sammen med vennerne. Det bliver en anden oplevelse end forventet, men koncerten går godt, og Elise får mulighed for at gøre noget fantastisk for sin nye veninde.

Hun slås med daglige udfordringer og natlige angstanfald, men kæmper sig videre. Bortset fra morens sygdom optager forældrene ikke meget plads hos Elise, og det meste af tiden er hun på egen hånd, indtil det ramler for hende. Læseren følger hendes tanker og sindstilstand på tæt hold – Elise er fortælleren, og det bliver i perioder ganske intenst.

Romanens drama er ok, men måske bedst for de unge der selv har været oppe at slås med angstreaktioner.

Caroline Ørsum

Wiki over Miss Elises elendige liv

204 sider

Høst & Søn

Udgivet: 23.02.2018

Målgruppe: 12+

Birte Strandby