”Morgenmad – dagens vigtigste måltid”. Sådan lyder det fra mange sider! Nu er madskribent Marie Melchior på banen med en indbydende morgenmadskogebog til alle, der søger input til dagens første måltid.

En god og varieret morgenmad har stor betydning for din sundhed og dit velbefindende. Men tit bliver morgenmåltidet en gentagelse. I ”Morgenmad” med undertitlen ”Spis dagen godt i gang” får du 69 opskrifter på morgenmad. Marie Melchior fanger tidens tendenser og giver idéer til alt fra æggeretter, klassikere med gryn/flager og mejeriprodukter, toasts, bagværk, bowls, pandekager og vafler – ja, sågar opskrifter på såkaldte morgendrinks. Det er et velvalgt miks af klassiske morgenmadsklassikere og moderne morgenmadsopskrifter – med en klar overvægt af de nye madtendenser. Inspirationen kommer fra hele verden, og dét er dejligt at se om end

Alle opskrifter er indbydende præsenteret med flotte fotos af madfotograf Betina Hastoft. Ved hver opskrift er der et lille tip. Jeg savner dog, at forfatteren i større grad bibringer læseren tricks og idéer til brug af alternative ingredienser, ligesom det ville være i tråd med tidens stop-spild-af-mad ånd at give forslag til brug af rester. Man kunne med fordel angive hvilke retter, der er vegetariske, glutenfri, sukkerfri etc. vha. symboler.

”Morgenmad. Spis dagen godt i gang” er en indbydende samling af morgenmadsopskrifter. Marie Melchiors opskrifter er enkle og nemme at gå til – velformidlet og hensigtsmæssigt sat op i et godt og læsbart layout. Men en del af opskrifterne forudsætter, at du har et ret velassorteret køkken med fx kikærtemel, mandelmælk, ricotta, hampefrø, sumak, le puy linser, kakaonibs, quinoa og acia.

Med Marie Melchiors nye opskriftsbog får du en herlig opskriftsbog der understreger, at morgenmad er meget mere end de sædvanlige havregryn, rundstykker eller cornflakes. Jeg savner imidlertid, at forfatteren har mod og lyst til at præsentere flere morgenmadsklassikere – evt. med et twist – der er flere gode opskrifter, der glimrer i deres fravær. Jeg savner til eksempel øllebrød, marmelade/syltetøj, hjemmelavet frugtpålæg og andet pålæg, ligesom et godt rugbrød ville være kærkomment. Opskrifterne er selvsagt også perfekte at tage afsæt i til din næste brunch. Dine gæster vil med garanti nyde det!

Morgenmad

Forfatter: Marie Melchior

Forlag: Muusmann’forlag

150 sider, hardback.

Udgivelsesdato: Februar 2018

Anmelder: Nønne Lønne Votborg