Den tredje roman om Louisa Clark. Den første roman i trilogien var Mig før dig der blev filmatiseret med skuespilleren Emilia Clarke i hovedrollen.

Louisa, kaldet Lou, forfølger sit drømmejob til New York, hvor hun skal være personlig assistent for Agnes. Agnes er gift med en megarig forretningsmand. Hun er selv fra Polen og tidligere massøse, og i øvrigt årsagen til at hendes mand gik fra sin første kone. Det giver Agnes en del problemer i det sociale liv, som hendes mands rigdom og renommé tvinger hende til at være en del af, og en af Louisas mange opgaver bliver at agere veninde med Agnes, når det brænder på.

Lou har efterladt kæresten Sam i England. Bortset herfra befinder hun sig ikke så dårligt på Fifth Avenue. Trods sine efterhånden 30 år er Lou stadigt den lidt naive pige fra landet, og i perioder har hun en umiskendelig lighed med Bridget Jones, for eksempel er hun ret spontan for ikke at sige utilregnelig efter indtag af spiritus.

Lou er også ærlig og kærlig og sine venners ven, og hvis det ikke var for hendes rappe replikker måske også en smule kedelig i ædru tilstand. Nogle gange lyder hun som en dårlig reklame:

… den parfume som … altid gav mig selvtillid.

Romanen emmer af romantik. Det store spørgsmål er naturligvis, om kærligheden kan holde over lange afstande og tidsrum, og hvad gør Lou, hvis hun pludselig møder en meget tiltrækkende New Yorker.

Der er også lidt suspense, en del drama, nogle gode twists og flere interessante birolleskuespillere, som den arrige gamle nabo med den aggressive hund og vintagetøjet, og de yngre idealister der slås for deres lokale biblioteks overlevelse.

Romanen er god underholdning og kunne godt være inspireret af både filmen Look Who Is Coming for Dinner og You’ve Got Mail.

Jojo Moyes

stadig MIG

Oversat af Agnete Dorph Stjernfelt

468 sider

Cicero

Udgivet: 23.01.2018

Birte Strandby