Romantisk kærlighedshistorie. Journalisten Ellie falder under en research over et mere end fyrre år gammelt kærlighedsbrev. Brevet bevæger hende af flere grunde, dels omfatter det en lidenskabelig kærlighedserklæring, og dels beder brevskriveren, Boot, brevets modtager, Jennifer, om at tage en beslutning om deres fælles fremtid. Ellie der selv er forelsket i en gift mand, i et forhold med beskedne fremtidsmuligheder beslutter at undersøge, om de to fik hinanden dengang i 1960. Via tilbageblik afdækkes langsomt historien, og den rummer alt hvad man kan ønske af romantik, stor kærlighed og også misforståelser og løgn. Ellie får lejlighed til at afsløre det sidste og hjælpe skæbnen tilbage på sporet. Endeligt får hun også afklaret sit eget forhold til kærligheden.

I forhold til forfatterens forrige roman Mig før dig er denne relativt længe om at komme op i omdrejninger, og den er trods en udmærket opbygning ikke helt så original som den nævnte roman.
Der gøres meget ud af at fortælle om Jennifers enestående opførsel og udsøgte dannelse, hvorfor det overrasker, at hun griber til ufine metoder under pres: Da hun bliver bekendt med risikoen for asbestose hos dem der arbejder med asbest, bruger hun alene denne viden til blackmail.

Udover de elskendes korrespondance er der forud for hvert kapitel et brev eller en mail mellem elskende, tidligere elskende og ikke-elskende. Et af de gode eksempler er dronning Elisabeth den førstes afvisning af den svenske konges frieri … da livet som ugift bekommer os så vel, mens en del andre breve/mails er mindre interessante: vi 2 r færdige – sms fra kvinde til mand.

Jojo Moyes
Oversat af Marianne Linneberg Rasmussen
494 sider
Cicero
Udgivet: 2014

Birte Strandby