Børnebog

Bøgernes verden kan være mystisk, og kyniske bibliotekarer dirigerer mystikken med hård hånd. I hvert fald hvis man skal tro denne udgivelse og en anden lignende udgivelse Pigen som ville redde bøgerne af Klaus Hagerup og Lisa Aisato. Romaner er ikke kun underholdning og information, de er også hjemstedet for læserens skæbne, og måske hører vi alle til i en fortælling.

Det er i hvert fald den oplevelse Olga har. Efter et lille skænderi styrter hendes bedste veninde Vera ud på vejen og bliver kørt over. Hun overlever med nød og næppe, og Olga kan ikke rigtigt tage sig sammen til at besøge hende på hospitalet. Midt i hendes tunge overvejelser dukker Sif op. Hun kommer og banker på vinduet til hendes værelse en aften og beder om at få lov til at overnatte. Sif opfører sig sært og ved ting om Olga, som ingen kan have fortalt hende. Det ser ud til, Sif er hovedperson i en anden bog, og at hun nu har forladt bogen.

Vera har ingen planer om at tage tilbage, for da hun forlod bogen, lå hun i en hospitalsseng og var måske ved at dø. Så vil hun hellere overtage Olgas liv. Olga bliver mere og mere forvirret. Kan man virkelig blive verfet ud af sit eget liv, og er bibliotekarer almægtige?

Spændende historie, men også lidt indviklet på sine steder, og det er ikke kun Olga der er forvirret. Der er en solid morale om pligten til at besøge sine syge venner, for ellers kan det koste dyrt. Den store Bastian på prosa.

Lone Elmstedt Bild

Hvis bare det var en drøm

162 sider

Høst & Søn

Udgivet: 23.08.2018

Birte Strandby