Der er gys, der er mere uhyggelige gys og så er der Steen Langstrups versioner.

SMS-novellen er ikke ny, men blev blandt andet præsenteret på krimimessen i Horsens i 2014. En af de noveller der blev omtalt er med i bogen. Og den er lige så uhyggelig nu, som den var det, da den blev fortalt i en af de mere skumle celler i Horsens.

For at få en sms-novelle kan man bestille den på biblioteket eller købe den. Og så må man håbe, at man kan huske, at man selv har bestilt den, ellers kan følgende sms godt give myrekryb:

Jeg fulgte efter dig til morgen. Så du mig ikke?

Det har givet et særligt gys at modtage novellen på sms, men de er også ret uhyggelige i bogform. I ‘El Daemon’ får Alex en sms fra en afdød klassekammerat og ven. Det er virkeligt foruroligende, men vennens budskab er endnu mere skræmmende.

Der er ikke noget nyt i, at en død vender tilbage for at advare en levende, men det er stadigt vildt uhyggeligt, og gyset får lige en tand ekstra, når det sker over mobilen – fra et eller andet sted i denne verden – eller en anden.

‘El Daemon’ er fint konstrueret, og som læser kan man være i tvivl om, hvad der foregår i virkeligheden på mobilen, og hvad der foregår i hovedpersonens hoved. Det er rent Turn of the Screw. 

Værre bliver det i ‘I morgen skal du dø’, og den må også have været virkeligt forstyrrende at modtage på sms. Her har hovedpersonen en stalker, endda en der ved rigtig meget om hovedpersonen, en der tilsyneladende kan se hende hele tiden, og ved ting som hun kun ellers selv ved. Det ender ikke godt.

To af novellerne er en slags julekalendere der byder på zombier og gode juleønsker. Heldigvis er der en clairvoyant med i den ene, ellers ville det gå helt galt.

Novellerne spiller i høj grad på det, vi ikke ved. De er let læste – og ret lette at huske bagefter, når der kommer en sms ind på mobilen sent om aftenen.

SMS

Steen Langstrup

104 sider

2 Feet Entertainment

Udgivet: 21.04.2022

Birte Strandby