Lille moralsk historie om at ville være noget andet end det man er.

Drengen Tom og tyren Alfred er de bedste venner. De gør alting sammen, leger, drømmer. Men en dag begynder Tom i skolen, og Alfred bruger sin dag på at vente på, at Tom kommer hjem fra skole. En dag siger Tom til sine forældre, at han har brug for et kæledyr, et nuttet, blødt af slagsen. Det sætter Alfred i et voldsomt dilemma, for hvordan bliver en tyr som Alfred til det nuttede, bløde dyr, som Tom ønsker sig?

Heldigvis har vi jo YouTube, hvor man kan finde videoklip af nuttede dyr, og Alfred finder forskellige muligheder han kan forsøge. Hvis en hamster på en gynge ser sødt ud, så gælder det vel også Alfred?  Eller er en tur til frisøren for at få krøller noget der vil gøre Alfred nuttet? Alfred vrider hjernen, men så viser det sig, at Tom selv ved, hvordan problemet løses – til Alfreds store glæde.

Her er store, helsides billeder med nuttede tegninger af dyr og børn i store, åbne landskaber – og af en stald med søde dyrebilleder på væggen.

Det er en sjov historie, og måske de meget unge tilhørere, de tre- fireårige, kunne genkende det med venskaber, og det med gerne at ville være noget andet. Ligesom den efterfølgende lettelse over ikke skulle udskiftes måske også er noget der kan opleves, sikkert især af dem der har fået mindre søskende.

En nuttet tyr

Alison Donald

Oversat af Frida Bejder Klausen

Illustreret af Alex Willmore

32 sider

Straarup & Co

Udgivet: 05.08.2019

Birte Strandby