Nok en børnebog om et barn der skal tackle sorgen over en afdød mor.

Sasha er tolv år gammel. Hendes mor har begået selvmord et års tid tidligere, og Sasha har vanskeligt ved at forholde sig til sorgen. Hun prøver at ignorere den, og for ikke at falde ned i den depression der hele tiden truede hendes mor, tager hun nogle beslutninger, der skal trække hende i en anden retning:

Hun vil klippe sit hår af, hun vil ikke tage sig af noget eller nogen levende, hun vil ikke læse mere, og så vil hun være comedy queen. Sjovt skal det være.

Det første, det med håret, går nogenlunde. Det vil sige, da veninden skal hjælpe hende med at klippe håret af går det ikke så godt, men frisøren retter op på frisuren. Det med ikke at tage sig af noget levende, går skidt, for hendes far vil forære hende en hundehvalp, og her må Sasha sige nej tak, selv om det gør ondt på både hende og hendes far.

Sasha kaster sig ud i comedy genren og forsøger blandt andet at erstatte en fremlæggelse i skolen med sit eget første stand up show. Det udvikler sig til det pinlige, og Tyra – Sashas mindst elskede klasseperson – er den eneste der smiler.

Sashas far er bekymret, og Sasha bliver trukket med til børnepsykiateren. Det er Sasha selv der er fortæller, og skønt hun har masser af humor og gode observationer, smitter det ikke rigtigt af på hendes stand up-projekter. Det bliver en lang udviklingsproces, men Sasha er en ægte overlever.

Comedy queen

Jenny Jägerfeld

Oversat af Marielle Nielsen

218 sider

Høst & Søn

Udgivet: 16.08.2019

Birte Strandby