Nye bøger i Rim-serien der er velegnet til børn i 0. – 2. klasse

Hr. Ræv får tæv

Med fantastiske illustrationer i heftige farver virker Hr. Ræv får tæv særligt appellerende. Teksten begrænser sig til to sætninger pr. side. Sætningerne har slutrim, og er også let at huske.

Hr. Ræv stiller sig i kø til kanins grønsagsbod, og det er ikke, fordi ræven er blevet vegetar, men fordi han lurer på de to fede gæs i køen. Heldigvis opdager kanin faren, og ræven bliver jaget hjem til sig selv.

Kirsten Ahlbrug

Illustreret af Kim Dalsgaard

29 sider

 

Benny Bjørn

Her er spændende leg med farverne. Der er ikke så mange forskellige farver på hver side. Til gengæld er de kraftige, og Benny Bjørn optræder i skræmmende sort og rød.

Benny Bjørn har en dårlig vane: Han hugger børn fra den nærliggende by, og så spærrer han dem inde i sin hule. Det lykkes en af pigerne at stikke af, og byens mænd tager op for at befri børnene og fange bjørnen. Benny havner i Zoo, men det er måske ikke så dårligt. Her kommer børnene for at besøge ham.

Kirsten Ahlbrug

Illustreret af Rasmus Juul

31 sider

 

Åse elsker støj og møg

Åse er en mår. Det lykkes hende at flytte ind på loftet hos Max og hans mor. Åse laver voldsom støj, hun sviner og roder. Max og mor er ret trætte af hende, men så læser de i en bog, at mår ikke kan lide støj, og så kaster de sig over trommesæt og harmonika. Historien slutter harmonisk, men lidt foruroligende:

Måren Åse går sin vej.

Måske går hun hjem til dig?

Også her er der super illustrationer, der fint supplerer fortællingen.

Marianne Randel Søndergaard

Illustreret af Bente Bech

25 sider

 

Rim

Straarup & Co.

Udgivet: 2018

Birte Strandby