Dette er den lette version af historien om det danske flag. Dannebrog fylder 800 år den 15. juni på Valdemarsdag. Dagen er opkaldt efter Valdemar Sejr, der var dansk konge i 1202 – 1241. Det var på hans færd til Estland i 1219, at flaget faldt ned fra himlen og gav danskerne håb og sejr. En faktaboks på siden nævner pædagogisk, at det er den type historie, man kalder et sagn.

Der er flere historiske indslag leveret i overskrifter og korte tekster. På alle sider er der billeder, blandt andet C. A. Lorentzens maleri fra 1809: ‘Dannebrog falder ned fra himlen i Estland’ og Otto Baches ‘Soldaternes hjemkomst til København 1849’. Det sidste anvendt som eksempel på, hvornår flaget har været brugt til fejring, og i den forbindelse er der også et foto fra befrielsen i 1945. Dernæst fortælles om hvordan flag bruges ved sportsbegivenheder og ved juletid. Slutteligt er der noget om regler for flagning og flagdage.

Dannebrog – Danmarks flag er en flot og indbydende bog, teksterne er overskueligt korte og lette at gå til, og billederne understøtter fint teksten. Om man synes fortællingen er interessant, er naturligvis en smagssag. Den historiske del kunne måske have fyldt mere – både Valdemar Sejr, Valdemar Atterdag og Christian IV giver mulighed for dramatiske beretninger – mens reglerne for flagning ikke nødvendigvis er vedkommende for børn i den tilsigtede aldersgruppe.

Maxi-serien er en række letlæste fagbøger til børn i 2. – 4. klasse

Dannebrog – Danmarks flag

Henrik Enemark

32 sider

Maxi

Straarup & Co

Maxi-serien

Lix 21

Udgivet: 2019

Birte Strandby