Tænk, at der kunne være voksne, der ikke syntes, at pruttepuder var sjove!

Så er der gang i vores livlige ven fra Valby igen, ikke mindst fordi vi nu nærmer os nytårsaften, hvor man gerne må drille de voksne. Villads har fået særligt udstyr til fejringen, som Frida og han glæder sig til at afprøve.

Desværre har både Frida og Villads’ familier inviteret gæster, og Frida og Villads må fejre nytår hver for sig, men det begynder godt hjemme hos Villads. Han får afprøvet sin pruttepude, og ingen af gæsterne bliver sure over pruttepuden, og da bordbomberne bliver futtet af, er der heller ingen der bliver sure over det. Så måske bliver voksne bare ikke sure på nytårsaften.

Det er lidt kedeligt uden Fridag, og senere smutter Villads over til Frida der også keder sig. De to finder en kæmpestor bordbombe i posen med krudt, og placerer den på sofabordet i Fridas stue. Det har utilsigtede konsekvenser, men det bliver alligevel en god nytårsaften.

Villads og Fridas nytårsaften er fyldig beskrevet med farverrige illustrationer af selskaber, raketaffyring og eksperimenteren med pruttepudeplaceringer.

Hvis de fem – seks-årige havde en årlig pris for opfindsomhed, ville Villads blive nomineret hver gang.

Villads er en sød dreng, sommetider endda velopdragen, men han kan ikke altid overskue konsekvenserne af sine handlinger. Det er måske et træk han har fælles med mange andre i samme alder, ligesom nogle af hans overvejelser og konklusioner i al deres indlysende logik er repræsentative for unge børns tankegang:

Det var, som om ingenting kunne gøre de voksne sure i aften.

Villads fra Valby skyder året i gang

Anne Sofie Hammer

Illustreret af Dina Gellert

32 sider

Høst & Søn

Udgivet: Oktober 2018

Birte Strandby