Hvis mor kan bygge en ubåd og hente en guldskat ud fra et gammelt skibsvrag, kan hun vel også bygge en raket og flyve ud mod stjernerne.

Klassisk børnebog med mysterium, en seriøs skurk og fantasifulde indslag.

Det er sidste skoledag, men Sven og hans to søskende er ikke særligt lykkelige. Deres bedste venner skal på en fed ferie til Thailand, og de skal selv cykle rundt ved Limfjorden med deres far. Deres mor kan de ikke helt regne med. Hun har arvet en skrothandel efter deres morfar og har gang i et projekt der.

Deres første stop på cykelturen bliver morens skrothandel. Der er ingen spor af moren, men de når at få et ubehageligt indtryk af den lokale kapitalist, der pønser på at bygge Livø om til Teufelland, et forlystelsesland med hoteller og casinoer. Ganske vist har 25.000 nordjyder skrevet under på, at de ikke ønsker noget Teufelland, men den slemme mand skyr ingen midler. Han mangler bare lidt kapital, og den forventer han at finde på et tysk skib, der engang sank i Limfjorden med guldskatte ombord.

Herfra kommer der fart over feltet, og hvad der skulle have været en cykeltur bliver i stedet en rejse med robåd, ubåd og raket. Skønt der er flere geniale mennesker i familien, både moren og Svens søster, har de også deres små uheld. De tager nogle vilde chancer, og flere gange er de i alvorlig fare.

Sven er jeg-fortæller. Han er en dreng på tolv-tretten år med for sin alder genkendelige bekymringer og overvejelser. Miljøet er et sted mellem det helt realistiske og det meget kreative, og det giver en underholdende og afvekslende fortælling.

Skrotferien

Frank Christoffersen

158 sider

Brændpunkt

Udgivet: 08.02.2020

Birte Strandby