Så er der igen en roman om en plaget teenager. Samira lider under et bredt udvalg af de vanskeligheder der henhører til aldersgruppen. Angiveligt er blyantstesten en af de sværeste at tackle for piger mellem 14 og 18 år. Forelskelse i en lærer kan udgøre et andet problem, og venskaber er virkeligt afgørende.

Samira har et seriøst problem med blyantstesten, hun er flov over sin krop, hun er meget forelsket i en lærer, og så har hun en god veninde med hvem hun deler nogle af sine problemer. Hendes største vanskelighed er at skifte tøj før og efter gymnastik, og hun laver nogle vilde krumspring for at undgå at bade sammen med de andre piger fra klassen. Derfor er hun heller ikke særligt begejstret, da hun erfarer, at klassen skal på tur til Lalandia, heller ikke selvom den attraktive idrætslærer skal med.

Den fire dage lange tur byder på lidt af hvert. Samira får skylden for at have anbragt et nøgenbillede af veninden på Instagram, læreren viser sig fra en mindre tiltrækkende side, og Samira opdager en ny side af sig selv.

Det er en let læst, nogenlunde underholdende roman om at være ung. Der antydes større udfordringer end de nævnte, Samira ved ikke, hvor hendes far er, en klassekammerat er muligvis fattig, men ellers er tragedier og brutal hverdagsrealisme ikke lige om hjørnet, og de fleste i klassen ser ud til at leve med god afstand til verdens større problemer. Samira er jeg-fortæller og formidler sin verden uden de store armbevægelser og i klart sprog og med mange dialoger.

Nassrin El Halawani

Blottet

191 sider

Høst & Søn

Udgivet: 24.08.2018

Birte Strandby