Krimi med udgangspunkt i amish-kulturen. Herfra kommer David, der nu tilbringer sin rumspringa – sin ungdommelige afprøvning af den verdslige verden – i den nærliggende by for at finde ud af, om han fremover vil være en del af amish. Verden på college er ny og spændende om end lidt overfladisk. David har mødt en sød pige, men da hun pludselig findes dræbt, ser han ingen grund til ikke at vende tilbage til sin familie.

Genforskeren Sarah opdager i forbindelse med opklaringen af mordet på pigen en mutation, der sandsynligvis kommer fra Davids gren af amish, der har levet genetisk isoleret i mange år.

David mistænkes for mordet, og sådan bliver den lille amishgruppe på 182 sjæle genstand for den helt store interesse fra blandt andet FBI, der har deres egen version af Mission Holocaust. Slutningen rummer flere overraskelser og et alarmerende crescendo.

Det er basalt en udmærket historie. Desværre forplumres udsigten slemt af tungt og overforklarende sprogbrug:

Han kunne se, at der lå en sammenkrøllet seddel øverst, som hans naturlige nysgerrighed tvang ham til at undersøge.

Hendes laptop udsendte den velkendte opstartslyd som fortalte, at maskinen var ved at vågne fra dvale …

… hans pointe der også rummede en snert af usikkerhed for bevarelsen af deres jordnære liv i familiens skød.

Sarah trak på smilebåndet, da det ikke var nogen hemmelighed, hvem der havde lært hende denne hvide løgn, som hun for kort tid siden selv havde gjort brug af …

Et par seriøse gennemskrivninger kunne have reduceret krimien til 300 sider og gjort den langt lettere at læse. Forslag kan findes her.

Genstart

Claus M. Lohman

462 sider

Forlaget Proportion

Udgivet: 2013

Birte Strandby