Mord i Herning

En krimi der begynder med slutningen. Vores pligtopfyldende hovedperson, Signe, politiets repræsentant, tager ud for at besøge en familie der for 10 år siden mistede deres ældste datter Mille. Den tiårige pige forsvandt sporløst under et besøg på Hjerl Hede sammen med familien, og er ikke siden dukket op. Signe tager hvert år ud for at fortælle familien, mest moren, at politiet stadig er i gang med sagen. Og netop denne aften får hun besked om, at en pige ved navn Mille er dukket op hos politiet i København, og at hun gerne vil hjem.

Signe henter en sky, forskræmt pige, der angiveligt har været udsat for noget meget traumatisk. Den lille familie ved Herning bliver lykkelige over at se Mille, men et eller andet er galt. Måske har Milles oplevelser blot været så forfærdelige, at hun ikke vil tale om det. Signe opdager et problem der ikke kan bortforklares, og står pludseligt overfor et mord. Hun kæmper hårdt for at optrevle en syg historie, samtidigt med at hun må slås med sin koleriske og ikke altid rationelle chef.

Det er en krimi, man ikke rigtigt kan lægge fra sig. Spænding og udvikling leveres i små kontante portioner, så man hele tiden undres over de forbavsende afsløringer, der sker under krimiens forløb.

Signe er en sympatisk kompleks figur med fejl, mangler og en far der ikke bryder sig om kommunens udbringningsmad. Sproget er klart og ligefremt, men har også nogle vakse – og sommetider anderledes – metaforer, man kan dyrke:

Maden var grålig og fornæret som en pukkelrygget middelaldermunk …

Savnet

Hjemvendt 1

Lone Theils

317 sider

People’s Press

Udgivet: 31.05.2019

Birte Strandby