Alberts Drømmepille er en moralsk opbyggelig historie om drengen Albert og hans kamp for at holde sin tendens til at tisse i sengen om natten skjult for sine klassekammerater på kolonien.
Albert er ny i 3. klasse og for første gang skal han overnatte på en skolekoloni med sin nye klasse. Hans mor har givet Albert en anti-tisse pille med på turen. Sådan en pille virker som en slags tryghedsskabende og effektiv indre ble, men ved et uheld får klassens hårde dreng fat på pillen. Albert påstår at det er en drømmepille han har fået i al hemmelighed og den ondskabsfulde William sluger pillen for næsen af Albert og hans ven Tobias.
Albert kan ikke holde sig vågen men til hans store held bliver han kort efter midnat vækket af Tobias, der vil låne hans lommelygte for at kunne komme på toilettet. Albert smutter med. Tobias fortæller at han  tisser i sengen og derfor bruger sin mobil til at blive vækket om natten.
Tilbage på sovesalen får de to knægte optaget kompromiterende materiale med mobberen William på mobilen – et materiale som senere virker punkterende Williams beretning om sine superheltedrømme.
Zimakoffs fortælling om Alberts drømmepille er fortrinlig læsning for eleverne fra 0. til 4. klasse. Den kan benyttes som diskussionsoplæg til at tale om problemet med at tisse i sengen. Bogen kan sagtens læses af børnene selv som en spændende lille udviklingsfortælling om at være den nye tilflytter der skal tilpasse sig sit nye skolemiljø. Om at have hemmeligheder og om styrke og svaghed – og om at udvikle venskaber som da Albert bliver venner med Tobias.
Forfatter: Daniel Zimakoff
Ill.: Peter Bay Alexandersen
52 sider
Forlag: Carlsen
Udg.: 28.08.2010
Jan Vandall