Spændingsroman for børn

Cicil får en invitation til en lejrskole på sin tolv-års fødselsdag. Der er ingen afsender på invitationen, og slottet er der ingen der har hørt om før. Men Cicils forældre tør godt sende hende afsted, og så bliver hun kørt ud i skoven sammen med ni andre børn, hvis forældre heller ikke er bange for at sende deres børn ud i det ukendte.

I skoven ligger et slot, et meget mærkeligt slot der ikke ligner de sædvanlige gamle slotte. Børnene bliver modtaget af Kaptajn Troldmand, der installerer dem og fortæller, at de skal holde sig fra loftet, fra skoven og fra kælderen – for i kælderen bor et monster. Det bemærker der under aftensmaden. Madresterne skal sendes via en kanal ned i kælderen, og så kommer der sære lyde, og lyset bliver kraftigere. Og ikke nok med at der er et monster. Der er tydeligvis også magi i luften, og flere af børnene kan udføre magi ved hjællp af nogle magiske instrumenter.

Cicil og to af de andre børn går på opdagelse og opdager en del, som de ikke skulle have opdaget. 

Her er masser af uhygge. Måske er det mest uhyggelige, at en række forældre sender deres børn væk hjemmefra uden at overveje, at de aldrig har hørt om lejrskolen, men slottet emmer af virkelig slots-uhygge, og man tænker uvilkårligt opåHarry Potter og trolden på Hogwarts. Spændingen udvikler sig hastigt, men romanen er også hele tiden en smule sjov, så man ikke bliver virkeligt bange.

Sproget er fantasifuldt:

Monstrets mund var begyndt at frigive en blasfemisk mængde savl.

og muligvis ikke lige præcist hele tiden, Men plottet er originalt, og vi lærer hvad magi også kan være.

Slottet, kaptajnen og tingen i kælderen

Sascha Christensen

128 sider

Hoff & Poulsen

Udgivet: 07.05.2021

Birte Strandby