I En Ordentlig Mundfuld tager Hørslev sine læsere med ind bag kulisserne i en række ganske normale, uperfekte liv. Vi præsenteres for 20 noveller, der på forskellig vis udforsker temaer som utilstrækkelighed, længsel, ensomhed og det at være blevet forladt.

Bogens noveller introducerer os hver især for forskellige skæbner, der alle har det til fælles, at de længes efter noget mere og andet end det omstændighederne byder dem.

Hverdagens trummerum nikker skaller til højre og venstre og tilbage står de mørbankede karakterer magtesløse overfor dem selv og de illusioner som virkeligheden ikke formår at leve op til.

I den indledende fortælling Lige om lidt bliver alting meget sjovere, er en mor taget på chartertur med sine børn og har efterladt sin drikfældige og aggressive kæreste derhjemme. Selvom ferien viser sig at være en skuffelse: kold og grå, er morens hoved fyldt af hede drømme om den galante ’filminstruktør’, hun har forelsket sig i. Ham som skal redde hende ud af det dårlige forhold, hun føler sig fanget i. Men selvom drømmen og illusionen om lige om lidt lever, så fornemmer man, at moren, som er fortællingens jeg, alligevel ikke vil formå at bryde med sine vante og – trods alt – trygge rammer. Det synes at ligge mellem linjerne i de afsluttende ord: Min kæreste er derhjemme. Han venter på os.

Temaerne fra første novelle gentages og udforskes fra forskellige vinkler gennem bogens øvrige fortællinger. Om det er charterferie, en tur i sommerhus, jagten på ejermanden til en lort i opgangen, eller håbet om at se Nordlys, så er der altid en forventning om forløsning, som aldrig rigtig bliver tilfredsstillet. Græsset forbliver grønnere på den anden side og karaktererne forbliver ensomme i deres følelse af afmagt i de halve bestræbelser på at træde i eksistens.

At læse En Ordentlig Mundfuld er en smagsoplevelse, man roligt kan unde sig selv. Længsel og eksistentiel midtvejskrise skrives på flotteste vis ind i madpakker, regnvejr og sexfest. Det er hverdagens ulidelighed og det er smerte kogt ned til deller i latex-dragt.

En Ordentlig Mundfuld

Lone Hørslev

Novellesamling

208 sider

Rosinante

Udgivet 2017

Anmeldt af Tea Stræde Spile