Jagten består indtil videre af tre bøger, Undercover, Branden og Kidnappet. Serien handler om en familie på flugt fra en voldelig far. Det er en ret uhyggeligt og realistisk beretning om den lille familie, der er gode til at passe på hinanden, men selv har hver sine problemer at slås med.

Johanne hedder i virkeligheden ikke Johanne. Sammen med sin mor og lillebror er de flyttet fra krisecenteret i København til Fårevejle, og de har skiftet navne for at deres far ikke skal finde dem.

Johanne er næsten 15, og lillebroren der insisterer på at kalde sig Christian Eriksen efter fodboldspilleren er seks år gammel. Mor har fået job, og de to børn begynder i skole. Christian er helt vild med at komme til at spille fodbold, men det giver vanskeligheder at der tages billeder af fodboldholdene til Facebook. Far er ganske vist i fængsel men ikke for evigt.

 

Undercover

171 sider

I Johannes nye klasse går Mik der er meget tiltrækkende. Han er desværre kæreste med Sulaima. Johanne begynder at gå til fodbold, og lader som om hun ikke bemærker Miks blikke, når hun spiller.

Familiens nabo er en sympatisk og meget hjælpsom mand med to børn, og Johannes lille familie begynder at slappe af, men er stadigt forsigtige.

For at undgå at få sit billede på Facebook vikler Johanne sig ind i en række løgne, og hendes popularitet i klassen er mildest talt svingende. Christian roder sig ud i slagsmål, og ind imellem får vi at vide, hvad der skete før familien stak af.

 

Branden

155 sider

Mor bliver syg, og det foruroliger begge børn meget. Det viser sig at være leukæmi. Hun skal gennem en længere behandling, og hun mister sit job. Johanne glemmer mad i ovnen, og der går ild i huset.

Naboen er virkelig sød og hjælpsom, og efterhånden bliver Johanne og Christian også rigtigt gode venner med hans børn, der har et endnu større traume bag sig end de selv har.

Johanne synes hun ser skyggen af far ved fodboldklubben.

Mormor dukker op og hun har penge og kærlighed. Det ene havde ikke kunnet virke uden det andet.

 

Kidnappet

153 sider

Så dukker far op – mere psykopatisk end nogensinde. Han er manden der spærrer sin familie inde, når han forlader huset og bliver jaloux, hvis moren taler med en anden mand.

Naboen bliver til gengæld sur, da mor forklarer at de ikke skal være kærester, og Johanne får den kolde skulder i skolen, fordi hun er forelsket i labre Mik, der også er noget forelsket men ikke så meget, at han slår op med Sulaima.

Alle tre bøger er kendetegnet af kapitler der aldrig overstiger tre sider. Bøgerne er let læste uden at sproget er forsimplet, og handlingen er så spændende, at man læser videre med nysgerrighed.

Vores kommunale myndigheder beskrives meget lidt flatterende. Ganske vist har socialrådgiveren nogenlunde styr på tingene, selvom hun opfører sig som et levn fra 1968, men politiet og sundhedsvæsenet tager henholdsvis fordomme og manglende respekt for medmennesker med på arbejde.

Næste bind i serien imødeses med forventning.

Anne-Marie Donslund

Jagten

Sort læseklub

Alinea

Udgivet: 01.11.2017

Birte Strandby