Thriller-krimi-romantik med fint plot og indlevende fortællestemme

Alice bor i et lille hus ved stranden i Ridinghouse Bay sammen med sine tre børn og tre hunde. På stranden sidder der en dag en mand og stirrer ud over havet. Det gør han længe, selvom det regner. Alice går ned til ham med en jakke, og det viser sig, at han har mistet hukommelsen. Han har ikke den fjerneste ide om, hvorfor han sidder der på stranden, og han husker heller ikke hverken navn eller familie. Trods protester fra sine to ældste inviterer Alice ham hjem. Langsomt dukker bidder af hans hukommelse op og afslører en grim historie.

Lily fra Ukraine er flyttet til London med sin mand. De er lykkeligt nygifte, men en dag kommer hendes mand ikke hjem fra arbejde. Politiet er ikke særligt samarbejdsvillig, og Lily går selv i gang med at lede, men opdager at hun ved meget lidt om ham. Hun har talt i telefon med hans mor, men kender ikke hendes adresse og har aldrig talt med hans søster. Hun kender ikke hans kolleger, og da politiet tjekker hans pas, opdager de, at han tilsyneladende slet ikke eksisterer.

Den tredje fortælling i denne raffinerede roman foregår i 1993. Den handler om en familie på fire der holder ferie i Ridinghouse Bay, far, mor, datter og søn. Den femtenårige datter møder en ung mand. Hendes bror bryder sig ikke om hendes tilbeder, og da han får chancen for at få verfet ham væk fra søsteren, er alt ved det gamle. Eller, det er det så ikke. Overhovedet.

De tre historier flettes smukt og overraskende sammen til sidst, så vi samlet set får en thriller med glimrende personbeskrivelser, især af Alice, og handlingskurver i alle tre historier der blæser læseren gennem bogen.

Lisa Jewell

I found you

448 sider

Penguin Random House UK

Udgivet: 2016

Birte Strandby