Simon har en drøm om at blive stjerne på YouTube. Han går i femte klasse, og sammen med Rosa laver han videoer, men de får ikke så mange likes. Derfor beslutter makkerparret at lave en prank – det man på godt dansk kalder en practical joke – med deres klasse. De filmer et arrangeret tyveri at klassens mobiltelefoner fra det skab, hvor de låses inde, så de ikke kan bruges i timerne. Det bliver så godt, klassen går i spåner og en enkelt elev bryder helt sammen. Videoen lægger Rosa og Simon på YouTube, og den henter et større antal likes end nogen tidligere video.

Der er også nogen der synes, at det er noget griseri at lægge den ud, men Rosa og Simon beslutter at forsætte successen. Simon klæder sig ud som killerclown og springer ud fra gadehjørner for at skræmme folk. Det lykkes over al forventning, og en lille pige bliver bange, løber, falder og slår sig. Det giver virkelig mange likes, selvom det også giver Simon en snert af dårlig samvittighed. I det hele taget er Simon ikke så populær for tiden, og trods de mange likes kommer der også en del negative kommentarer. Ydermere er Rosa begyndt at gå sine egne veje, og de to venner er ikke længere helt så enige om, hvilke videoer de gerne vil optage og offentliggøre.

En dag oplever de så selv at blive hængt ud på YouTube, da de hopper på en led joke fra en grum hævner. Og de må erkende, at det er faktisk slet ikke så fedt.

Selfie-Simon ft. Rosa®

Susanne Foldberg

96 sider

Høst & Søn

Udgivet: 19.06.2018

Birte Strandby