Holger er en dukke, men hans farfar er et menneske, og omgivelserne er virkelige. Hvad havde det mon betydet for bogen, hvis Holger havde været en rigtig lille dreng?

Forfatteren er selv fotograf, og det er mere fotografierne end teksten, der bærer historien. Det er fine helsides farvefotografier af Holger og af havmiljøet med hvad dertil hører af havn, måger, skarver, sæler og en enkel, meget smuk brandmand. Holger er svensker, hvilket også fremgår af mængden af røde træhuse, sæler og klipper på fotografierne i bogen. Man kan lære mere om Holger på www.holgersidan.se

Der finder man også en Holger-dukke, og der er endnu en bog om Holger, hvor han er på hummerfiskeri.

Holger tager med sin farfar på fisketur. Det er en belærende fisketur, og der fortælles undervejs om Holgers påklædning, redningsvest, hans fiskegrej og især hans første fangst: En makrel. Også dønninger og sæler får et par ord med på vejen, især den sæl, der æder noget af fangsten og skræmmer makrellerne væk. Udover selve fiskeriet byder fisketuren på en hyggelig frokost med farfar, hvor de spiser farmors udmærkede madpakke, så det er sand idyl, og mågerne bliver også fodret, da de følger båden i havn. Holger får lov at styre båden, og bagefter vil han hen på bænken, hvor de andre fiskere fortæller om de fisk, de har fanget.

Fin bog med indbyggede muligheder for at gøre barnet interesseret i fiskeri og havmiljø.

Holger fisker

Ingela Nilsson

Oversat af Marianne Bugge

44 sider

Turbine

Udgivet: 21.02.2013

Bog for de mindste

Birte Strandby