Tredje roman i trilogien der begyndte med Den største kunst er kærlighed og blev fulgt af Elsker dig for evigt. Den førstnævnte handler om Peter, den anden om Louise, og Kærlighed på udebane handler om Walid. I modsætning til de to andre unge, er Walid ikke frustreret. Han er tværtimod helt afklaret: Han er superscorer på fodboldholdet, god til matematik og tysk, og så er han kæreste med Louise, der er den mest vidunderlige pige på gymnasiet. Hans forældre er fra Libanon, men Walid er født i Danmark, og hans forældre bakker op om hans fordanskede tilværelse.

Walid er således et skoleeksempel på vellykket integration, skønt både han og Louise af og til må høre racistiske kommentarer.

Ellers er alt vel, men så møder Walid sin fætter Ahmad. Ahmad er ikke helt så heldig, hans forældre blev dræbt i den borgerkrig, Walids forældre flygtede fra, og nu går han fra småkriminalitet til fanatisme. Han prøver at få Walid med ved at nedgøre vennen Peter – og Louise. Det virker ikke i første omgang, men pludselig får Walid grund til at overveje, om Louises far måske er bekymret for forholdet, og om Louise måske er sammen med Peter bag Walids ryg. Den oprindelige harmoni styrer mod en katastrofe. Walid ender med at skulle træffe sit livs vigtigste valg.

Glimrende opbygning og optrapning mod det store valg. Er problemet, at Walid er anderledes eller er det, at han tror, at de andre mener han er anderledes? Ahmad er lidt af en tegneseriefigur, men ellers en fin historie med ægte personer og ægte dilemmaer.

Claus Holm Thomsen

148 sider

Forlaget Torgard

Udgivet: 21.02.2013

Fås også som e-bog