Med Kaninen der så gerne ville sove, de tre bøger om Natbjørnen Tjugga og Drømmejunglen kommer der fokus på, hvordan man kan få sit barn til at sove om aftenen. Natbjørnen Tjugga og kærlighedsblomsterne har undertitlen Blid og nænsom putning for de allermindste, og konceptet handler en del om søvnmeditation for de mindste. Herudover skal bøgerne medvirke til at understøtte de smås selvtillid, og det arbejdes der i høj grad med i ’Til det dejligste barn i verden’.

Her er også gjort ekstra meget ud af det personlige, og det er hensigten, at barnets navn skal skrive ind i de tomme felter i de fire historier: ‘Lille udenpå, stor indeni’, ‘Farmor og “Vende Tanker Maskinen”’, ‘Hjertedans’ og ‘Stemmen indeni’. Mellem hver historie er der guidet meditation, og der er sange. Meditationen kan man finde ved at scanne den tilhørende QR-kode.

Udover at hjælpe barnet med selvtilliden og kunsten at tackle vanskelige følelser, skal bogen opfordre til kærligt nærvær og samtale mellem forældre og mindre børn.

Illustrationerne er fine og varme, og ideen med i fællesskab at skrue ned på aktivitetsniveauet og afslutte dagen med ro og meditation er sikkert god for både børn og voksne. Ordvalget rummer mange positive ord, herunder mængder af adjektiver i tredje grad, og det er lige før, det er for meget, hvis man er vant til at udtrykke sig mere neutralt, men om ikke andet kan bogen bruges som inspiration til god afslapning før søvnen. Der følger podcasts og meditationsøvelser med bogen.

Karen Fogh Andersson er småbørnsmor, uddannet coach og terapeut og har undervist børn og voksne i mindfulness og meditation, sangleg mm.

Til det dejligste barn i verden

Karen Fogh Andersson

Illustreret af Francesca Elettra Cudignotto

28 sider

Karens Univers ApS

Udgivet: 2021

Birte Strandby