Så er der endnu en bog om, hvordan man styrer sit (arbejds)liv i den rigtige retning og forebygger stress. Andre relevante bøger på markedet er eksempelvis Coach dig selv af Kjeld Fredens og Anette Prehn, Når kvinder forhandler af Malene Rix og Urkraft af Jens Ole Ambjerg.

I modsætning til flere lignende bøger beskæftiger denne sig næsten udelukkende med arbejdslivet, og der er et pænt udbud af lister over, hvordan man får styr på arbejdsdagen, eksempelvis hvordan man styrer sin mailboks, så indholdet begrænses til de ulæste mails, hvordan man undgår afbrydelser, og hvordan man koncentrerer sig om at udføre en opgave ad gangen. I den forbindelse understreges, at den korte afbrydelse det medfører at læse en mail, tage en telefon eller tale med en kollega sædvanligvis forårsager en meget længere afbrydelse – plus 10 – 15 minutter, fordi man efterfølgende skal finde tilbage til det, man var i gang med før afbrydelsen.

Bogens sidste del består af interviews med mennesker i erhvervslivet, der har lært sig – ofte på den hårde måde efter at have oplevet stress eller sygdomssymptomer – at tackle job og overfyldte mailbokse med metoder, de selv betragter som hensigtsmæssige. En enkelt af de interviewede havde før en tiltrængt arbejdsomlægning 3.000 mails i boksen heraf 600 ulæste.

For Marianne Lauritzen, centerchef ved Psykiatrien i Region Syddanmark, handler løsningen om at fokusere på målet og være nærig med sin tid.

I modsætning til flere af erhvervslivets repræsentanter går Peter A.G. fra Gnags op i pauserne og pjækkedagene, fordi det ifølge ham er pauser og planløshed, der er forudsætningen for kreativitet.

Kurt Strand og Michael Kongsted

240 sider

Lindhardt og Ringhof

Udgivet: 19.09.2012

Fås også som e-bog