En bog om ledelse, sundhed og om holistisk livssy

Jens Ole Amberg er direktør for Hotel Opus Horsens, og bogen er et udtræk af nogle af de elementer, Amberg finder afgørende i ledelse og i tilværelsen. Indledningsvist handler det om ledelse, hvor god ledelse omfatter tre nøglebegreber, intelligens, empati og kreativitet efterfulgt af en ganske lang liste over øvrige ingredienser i den stærke ledelse. Dernæst handler det om kroppen, og om hvordan man får sundhed på programmet på arbejdspladsen omfattende alt fra rygestopkurser, alkoholpolitik til kanoture, zoneterapi og familiepolitik. Også kosten berøres med generel afstandtagen til fastfood og fremhævelse af grønsagsberiget urmenneskekost.

Til at komme på rette vej har Ambjerg udviklet lykkekompasset, et holistisk værktøj bestående af syv elementer: psykisk træning, fysisk træning, arbejde, kost, relationer, spiritualitet og medier. Der er vejledning til udfyldelse af skemaet, så man kan udregne sin ’lykkescore’.

Der er mange fornuftige råd i bogen, men en del af dem er hørt før, måske fordi en stor del af teksten er citater fra blandt andre Lene Hansson, Arbejdsmiljøinstituttet, Kjeld Fredens. Citaterne er i øvrigt tekstet for både læse- og hørehæmmede, og ordene bliver nærmest råbt ind i hovedet på læseren.

Der er en del floskler – eksempelvis anvendes modeudtrykket ’social bæredygtighed’, men hvad betyder det mon? Og der er en trendy opskrift på, hvordan man styrer sit smartphoneforbrug og en løftet pegefinger, når det angår tv-kiggeriet.

Desuden er der påstande, der savner begrundelse såsom: Jorden er i et større perspektiv ikke truet af menneskers ressourcekrævende forbrug…

Sympatisk og lidt ordinær bog om at blive et helt menneske.

Urkraft – Karriereliv uden stress

Jens Ole Ambjerg

Fortalt til Trine Wiese

176 sider

muusmann forlag

Udgivet: 2012

Birte Strandby