En lille bedrift i den svenske ødemark har fostret i hundredevis af køer – og tre døtre, der alle har lært hjemmefra at inseminere, og at værdiløse køer der ikke kælver, skal slagtes.

Åsa er den der fører brunstkalenderen. Ikke fordi hun som computernørd og millionær har noget med køer at gøre, men fordi hun og hendes ægtefælle så gerne vil have et barn. Marie er barchef og styrer baren med rockerne og den fede musik med fast hånd, og hun skal i hvert fald ikke have noget barn. Den yngste, Lena, er kørt fast med tre småbørn, en teenager, tusind husdyr af forskellig race og en ægtemand, der aldrig er hjemme.
Det lykkes forfatteren over al måde at gengive de tre døtre overbevisende, realistisk og fængende, så man tror på dem, deres slagsmål, deres opdragelse og deres måde at angribe verden grænsende til det traumatiske, som Lena, der midt i det hjemlige kaos sværmer for manden fra hjem-isbilen, og efterhånden har så is meget i fryseren, at hun må tape låget fast for at holde den lukket. Eller Åsa, der kun har en kærlighed, men desværre render ind et kort øjebliksaffære, netop i de dage, hvor ægløsning finder sted.
Pludselig dør deres far, og alle tre døtre får rusket op i barndommen og skubbet deres tilværelser i helt andre retninger end planlagt.

Romanen er på skift skrevet fra de impliceredes synsvinkler især søstrenes, men andre kommer også til udtryk. Hele teksten er talesprog med god mulighed for indleven i personer og liv. Et troværdigt, underholdende billede af Tidens Kvinder.

Forfatter: Emma Hamberg
Oversat af Henriette Rostrup

386 sider.
Forlaget Aronsen
Udgivet: 7.03.2009

Birte Strandby