Spændingsroman om lægen Alvin Gregorius Olson-Nissen. Alvin har gjort det til sin opgave at hjælpe velstående mænd med den invaliderende Hortons Hovedpine over i den næste verden. Efter at have konkluderet at hans tilværelse ikke er mange bønner værd, planlægger han også selv at dø, men der kommer noget i vejen. Hans kone er udvandret af ægteskabet små tyve år tidligere med en lille søn. En søn der angiveligt ikke var Alvins søn. Men en dag vender knægten tilbage, næsten tyve år gammel. Han påstår oven i købet, at han kan bevise, at han er Alvins søn. Det er det ene problem i Alvins på-døden-ventende tilværelse.

Det andet er at en russer som har fået assistance til at dø pludselig giver vanskeligheder, og en alvorlig sikkerhedsbrist i Alvins ellers skudsikre metoder afsløres. Russeren er mafiaboss, og hans tre sønner er ikke afklarede med hans afgang, så de er klar til at gøre helvede hedt for Alvin. Politiet får også øje på Alvin og hans nebengesjæft, og Alvin får pludselig meget mere opmærksomhed, end han har fået de seneste mange år – af den negative slags. Hans søn bliver kidnappet, og selv får han til opgave at dræbe et menneske. Det er dømt til at mislykkes.

Med et tema om aktiv dødshjælp burde romanen byde på oplæg til mange overvejelser. Desværre lykkes det ikke rigtigt Alvin at fange læseren, han er for distanceret. Vi får at vide, hvad han føler, men det er ikke muligt at leve sig ind i det han føler, og spændingen kommer ikke rigtigt op på page-turner-niveau.

Niels Frederik Westberg

Sidste akter

197 sider

byens forlag

Udgivet: December 2016

Birte Strandby