Anders er på løbetur i Frederiksberg Have. Under suttetræet ligger en ung pige med blodet pumpende ud af brystkassen. Anders ringer omgående til alarmcentralen, mens pigen udånder i hans arme.

Britt er leder af efterforskningen, for der er ingen tvivl om, at det drejer sig om mord. Hun er metodisk og grundig, men på ingen måde noget lys. Hendes makker forsøger ikke mindre end tre gange at bibringe hende virkelig vigtig viden om den afdøde, men hun er alligevel adskillige kilometer efter læseren, og det er ikke fordi læseren har flere oplysninger. Det samme gælder senere for en advokat, der huserer i en gråzone uden overhovedet at overveje den ret store risiko for afsløring.

To dage efter pigens død, findes endnu en ung pige dræbt, og der kan være en sammenhæng mellem de to mord. Opklaringsarbejdet leder hen til et sugardatingmiljø, og det udvikler sig dramatisk på krimiens sidste sider med både uskyldige ofre og en helt uventet morder.

Det er en krimidebut, og skønt plot og handling er ok og helt i overensstemmelse med de skrevne og uskrevne regler for gode krimier, så er der en del begynderfejl. Eksempelvis når forfatteren lidt uelegant jonglerer med sine personers synsvinkler.  Og så er pennen endnu ikke blevet ganske flydende for forfatteren. Der er nogle tunge og sære metaforer og udtryk, som man uværgerligt undrer sig over, såsom spydigt blik, søer fulde af entusiasme, han forklarede usympatisk, det parisiske establishment –  om en restaurant med fransk islæt.

Andre steder er der interessante observationer, og der er gode muligheder for, at forfatteren vil kunne skrive udmærkede krimier, når først håndværket er helt på plads.

Hvepsestik

Kriminalroman

Line Vester Larsen

319 sider

Brændpunkt

Udgivet: 12.03.2020

Birte Strandby