En let bog om et vanskeligt område beregnet på undervisning i filosofi i grundskolen.

Bogen er inddelt i seks afsnit: Lykke, drømme, ulykke, eksistens, livets mening og døden, og hvis man går ind under eksempelvis Eksistens er det indledende spørgsmål: Hvorfor findes der mennesker? Svarene på dette spørgsmål spænder fra: Fordi det er Guds vilje til De findes bare. Under hvert svar er der flere spørgsmål, og der er basis for gode, eksistentielle diskussioner, der sandsynligvis kan blive ret lange.

Teksten er enkel men sværhedsgraden svingende ikke mindst under under Drømme, hvor skæbne også har en rolle, for slet ikke at tale om døden: Hvorfor dør vi? Her er det nemme svar, at ellers ville der blive pladsmangel, men der er masser af andre muligheder, der sætter hjernevindingerne i sving. Tegningerne er humoristiske og man kan vælge at opfatte en del af teksten som humoristisk – eksempel: Er forældre altid perfekte?

En del af stoffet er dog vanskeligere tilgængeligt. Kan enhver 7 – 10 årig forstå spørgsmålet: Kan forældre leve gennem deres børn? Og i de få danske friskoler, der stadigt er karakterfri, vil følgende spørgsmål måske overraske: Hvem er de gode karakterer vigtige for? Dig eller dine forældre? Men bortset lige fra de få spørgsmål om karakterer, der vel næppe er vedkommende for danske børn i de mindre klasser, er bogen og emnet så relevant for danske som for franske børn.

Bogen er sjovt og enkelt layoutet, og der er lagt op til fælles drøftelse og efterfølgende barnets selvstudium med plads til egen tekst – og på sigt til selvstændig tankegang.

Hvad tænker du om livet?

– Tænk selv

Forfatter: Oscar Brenifier

Tegninger af Jérôme Ruillier

Oversat af Mette Sanggaard Schulz

96 sider

Forlaget Mindspace

Udgivet: 30.03.2010