Hvis man kan lide den amerikanske TV-serie Sabrina – skolens heks, og måske også filmen Practical Magic fra 1998 med Nicole Kidman og Sandra Bullock, så er der gode muligheder for at blive underholdt af Heksenes Krig.

Anaid er den 14-årige hovedperson. Hun er smågrim, udenfor i skolen og alt for lille af sin alder. Hendes mor er til gengæld smuk, speciel og på det sidste desværre også småskør. Pludselig forsvinder hun, og Anaid er helt alene med klassekammeraternes spot. Indtil hendes tanter begynder at dukke op. Mærkelige tanter med mærkelige talenter – i enkelte tilfælde mærkeligt manglende talenter – for eksempel stiller Criselda sig til rådighed som midlertidig børnepasser, men hun ejer ikke empati, og forresten kan hun heller ikke lave mad.

Anaid får en stærk følelse af, at hendes mor er i live, og at det haster med at finde hende. Samtidigt opdager hun, at hun har magiske evner, der godt nok skal trænes noget før brug. Hendes tanter bekræfter, at hun hører til hekseslægten Omar, og at de dødelige modstandere med de stærke magiske kræfter, Odisherne, forsøger at få hendes mor over på deres side. Anaid er som en bedre Harry Potter pludselig den udvalgte, der har både evner og mulighed for at gøre det, de andre ikke kan.

Det er en letbenet, sommetider uhyggelig fortælling om en heks i sin vorden. Sproget er ikke betagende, men hvis man synes om historien om den grimme ælling der efter en masse strabadser bliver til en smuk svane – her med magiske evner – så er denne udgave fantasifuld og underholdende.

Heksenes krig
Bind I: Hunulvens klan

Forfatter: Maite Carranza
Oversat af Henrik Brockdorff
Forlag: People’s Press

Birte Strandby