Elizabeth Nobles tredje roman, der umiddelbart befinder sig et sted på grænsen til chick-lit for voksne, men så alligevel viser sig at være noget andet. Der er gode dialoger og gode, omfattende personskildringer – næsten for omfattende, når også karakterernes børn, forældre og ægtefællers mødre trækkes ind i romanen, men alligevel tegnet medmenneskeligt og med omhu, selv om de ikke alle har lige stor betydning for handlingen.

Susannah bor sammen med Doug på syvende år. Doug har tre børn af tidligere ægteskab, men har ikke ønsket at få nogen med Susannah. Ved sin lillebrors bryllup træffer Susannah igen sin ungdoms store kærlighed, og det bringer – forudsigeligt – uro i hendes prioriteter og følelsesliv, hvorefter læseren tilbringer de næste 200 sider med at afvente et rigtigt møde mellem de to og i mellemtiden afledes af livet i romanens små familier med ulykkelige teenagere, mænd på overarbejde og kræftbehandling af veninden, der som en anden Jesper Fårekylling optræder som Susannahs samvittighed. Den oplagte og forventelige slutning er naturligvis den lykkelige, men tingene udvikler sig kompliceret, og valget bliver overraskende og vanskeligere end først antaget.

Susannah og hendes omgivelser følges tæt, og Noble har som Marge Piercy og Anne Tyler talentet for at få personlighederne ned på papiret. Det vil sige de kvindelige personligheder, for de mandlige karakterer er stadigt lidt tågede, og hvad angår den store ungdomskærlighed, så har han en umiskendelig lighed med et restprodukt fra Barbara Cartlands romantiske romaner.

Oversættelsen er gået så vidt, at også karaktergivning og skolesystem er oversat til danske forhold. Mon det er af hensyn til forventet målgruppe?
Elizabeth Noble

Oversat af Nanna Birch
338 sider
NB Books
Udgivet: 06.10.2011