Bad boy og Lilys hjerte er to små romaner fra letlæsningsserien Hip 5, hvis lixtal ikke overstiger fem.

Bad boy

Silke på 16 år har slået op med sin kæreste. Han var for genert og for kedelig. Hun er klart mere til en bad boy. En sådan finder hun på hjemmesiden ‘Date en indsat’. Her er Silas der er lutter tusser og muskler, og han svarer ret hurtigt på Silkes mail.

Hun lyver sig to år ældre og bruger sin søsters pas som id for at komme ind i fængslet og besøge Silas. Det er meget romantisk, og Silke er dybt betaget af Silas. Han sidder inde for røveri og narko, men lover at holde sig fra begge dele fremover. Det er desværre ikke så nemt.

Her er indbygget en lille advarsel. Bad boys skal man holde sig fra, også selvom de er lækre. Historien er spændende, omend stigmatiserende for indsatte i fængslerne. Kan man tro på, at de kan forbedre sig?

Kirsten Ahlburg

Bad boy

Hip 5

74 sider

Straarup & Co.

Udgivet: 2018

 

Lilys hjerte

Lily er storesøster til jeg-fortælleren. Hun er også svaret på morens ambitioner om den modelkarriere, hun ikke selv nåede. Lily er ikke egentlig interesseret i at blive model. Hun er mere til vilde lege sammen med søsteren, men moren bliver ved med at motivere, dirigere og forvente, og Lily påtager sig rollen og bliver efterhånden en efterspurgt model. Hun bliver også tyndere og tyndere for hver gang hun er hjemme hos familien. Lillsøsteren ser det, men moren ignorerer det og glædes i stedet over datterens fantastiske karriere.

Siden udgivelsen af Katamaranen af Bent Haller har voksne måttet se sig pillet ned af de piedestaler de ellers har været anbragt på i børnelitteraturen, og skurken i Lilys hjerte er klart Lilys egen mor. Det er fint nok, at teenagere udvikler kritisk sans, men ifølge den svenske opdragelsesguru, Anna Wahlgreen, kan det give problemer for yngre børn, hvis forældrene ikke repræsenterer den nødvendige tryghed, men i stedet – som Lilys mor – måske oven i købet står for destruktive ambitioner.

Det er en udmærket fortælling, og forhåbentligt kan de fleste børn fint kapere, at nogle forældre er mere skadelige end andre, uden at det fratager dem troen på egne forældre.

Marie Duedahl

53 sider

Straarup & Co.

Udgivet: 2018

Birte Strandby