Disney Juniors animerede serie om hundehvalpen Bluey er populær blandt de mindste. Bluey selv er seks år gammel, men bogen – Alt om Bluey – er velegnet ned til to års alderen.

Bluey og hendes lillesøster Bingo har fuld fart på fra morgenstunden. Bluey er god til at finde på lege og regler for legene. Sommetider leger de, at de er voksne, for eksempel gamle damer eller mennesker der skal til lægen, fordi de har krammet en kaktus eller er blevet bidt af en krokodille.

Men det tager lang tid at lave alle reglerne og finde ud af, hvis tur det er til at have de forskellige roller.

Bluey syntes også det er dejligt at lege med far eller kramme mor, mens hun ikke er så vild med at lære at køre på cykel.

Billederne er som på filmen det vigtigste, De er klare og enkle i stregen, farverige og i tegneserieformation dér, hvor der kræves flere detaljer, om hvad det er Bluey og hendes lillesøster laver.

Teksterne er korte, men der er ikke gjort noget ekstra for at gøre dem særligt lette, og bogen kræver en oplæser i hvert fald første gang, barnet sidder med bogen. Siden vil det sandsynligvis kunne afkode historien ved hjælp af billederne.  Et godt sted at begynde, hvis der mangler læsestof til de mindste.

Bogen har facon som Bluey og den er robust som i ‘den kan også modstå savleangreb fra babyer’.

Alt om Bluey

Oversat af Nana Baaner Klitgaard

12 sider, papbog i Bluey-facon

Gyldendal

Udgivet: September 2022

Birte Strandby