James Bond på Mission Impossible

Toeren i serien om politimanden Wolf, der efter en dom for vold er blevet ansat af en privat efterretningstjeneste – og Inessa, russisk politidame, der forfølger den mand der dræbte hendes veninde. Et øjebliks uopmærksomhed gør Inessa til offer for en psykopat, og kun Wolfs uventede og ualmindeligt effektive indgriben forhindrer, at det udvikler sig til det værre.

Efter at have sendt en seriemorder i fængsel, bliver Wolf selv sendt til Saudi-Arabien for at redde en mand, der er dømt til 1000 piskeslag for at have kritiseret styret. Wolf er en handlingens mand, og ingen opgave er uløselig.

Wolf er terminal og har kun få måneder tilbage at leve i. Det påvirker ikke hverken handlekraft eller styrke noget videre. Han er overbevist ateist, uagtet det for læseren kan se ud til, at han jævnligt oplever små mirakler i forbindelse med sine håbløst dristige og muskelkraftkrævende aktioner.

På hjemmefronten ligger han i skilsmisse, hans søn har fået det bedre, men hans datter har skaffet sig nogle uventede vanskeligheder. Til gengæld er Wolfs ekskone blevet klart mere positiv overfor Wolf, og det samme gælder hans psykiater der med stort tålmod har forsøgt at grave frem, hvad det var Wolf virkeligt oplevede i Afghanistan.

Missionerne står næsten i kø, og der er ikke meget plads til lettelse undervejs. Der er flere skurke, herunder en person højt oppe i det danske politiske hierarki med gode kontakter og en hemmelig viden om, hvad der skete under Wolfs tid i Afghanistan, og en psykopat der udover en tjans som lejemorder laver snufffilm og også gerne live forestillinger både for egen underholdnings skyld og for at tjene lidt ekstra.

1000 piskeslag er lige en tand mere uhyggelig end de fleste krimier, og rimeligt rå i sin tilgang til tidens forbrydelser, fra mord som underholdning og middelalderlige afstraffelsesmetoder i diktaturer til Danske Banks hvidvaskeri i Estland. Der er noget vildt over Wolfs sidste-øjebliksredninger, og det kunne blive en heftig film.

1000 piskeslag

En WOLF-thriller bind 2

Nis Jakob

326 sider

JAKOBs PRESS

Udgivet: Maj 2019

Birte Strandby