I dette fjerde bind om Wolf – dansk action man med internationale erfaringer, problematisk familieliv og en dødsdom hængende over hovedet – er det godt at kende til de foregående bøger. Det gør det lettere at holde styr på det omfangsrige persongalleri. Men hvis man kan leve med, at det tager lidt tid, før man ved, hvem de forskellige er, så kan man sagtens nyde en spændende thriller, der holder en i ånde fra første til sidste side.

Det begynder med, at politiet afslører en narkorings hovedkvarter. En af de gamle kendinge opdager en taske fuld af penge og finder ud af, at dem kan han sagtens bruge i sin lille selvbestaltede gruppe af actionmænd der vil kriminaliteten til livs. Desværre er det ikke helt let at smugle sådan en pose penge væk fra et område der er genstand for omhyggelig politiundersøgelse, men ved snedig planlægning og bestikkelse ser det ud til at lykkes. I første omgang. Dette er en mindre historie med forbindelse til plottet, men gennemført spændende og en sand nydelse for læseren.

Hovedhistorien handler om en narkobaron, der angiveligt lever i eksil i Frankrig med sin helt almindelige familie. Han er IS-medlem og medvirkende i en plan om at ramme flere mål i Europa, og ham skal Wolf finde.

Inessa, Wolfs periodiske og meget effektive samarbejdspartner, har fået ny identitet og bor med sin søn og sin mor i Østrig. Det er ikke godt. De længes hjem til Rusland, og Inessa sørger for at få sin familie flyttet til Moskva, inden hun skal ud på en ny mission. Eneste problem er, at hun og familien bliver fundet af the bad guys på trods af den nye identitet.

En anden gammel kending dukker også op igen, mere kynisk og farligere end nogensinde. Wolf selv har flere problemer. Hans søn er blevet rodet ind i noget narkotikasalg og har fået bank, fordi han ikke kunne betale en gæld

Her er alle de ingredienser der skal til at skabe en god thriller: spænding, spænding, spænding, overbevisende karakterer, gode plots og et enkelt drys samfundskritik. Med hensyn til samfundskritikken så kan man studse over, at der er grupper inden for både dansk og fransk politi der arbejder med politiopgaver på eget initiativ og uden om de officielle kanaler. Der er også en del vold og blod, men ikke mere end handlingen kan bære.

De foregående i serien er En død russer1000 piskeslag og Missil, og bøgerne bliver bare bedre og bedre.

Kaliffen

4. bind i serien om Wolf

Nis Jakob

386 sider

Jakobs Press

Udgivet: Marts 2021

Birte Strandby